Teknillisellä pajalla voit työskennellä tai opetella 3 D tulostusta, CNC jyrsintää ja laser leikkausta.
3D-tulostus on esineiden valmistamista 3D-tulostimen avulla. 3D-tulostimen käyttäjä rakentaa tietokoneella esinettä kuvaavan kolmiulotteisen mallin, jonka perusteella 3D-tulostin tuottaa konkreettisen esineen. 3D-mallissa esine pilkotaan kerroksiin ja tulostin sulattaa materiaalia kerros toisensa jälkeen, lopulta tuottaen kokonaisen kiinteän esineen. 3D-tulostusta voidaan käyttää erittäin tehokkaasti ratkomaan pulma kun tarvitaan esimerkiksi jokin pidin tai kiinnike jota ei suoraan markkinoilta löydy. 3D-tulostamalla voidaan tehdä myös koriste-esineitä, leluja, telineitä ja oikeastaan mitä vain arkea helpottavia sovelluksia
CNC-jyrsin voi käsitellä useita eri materiaaleja, kuten puuta, metallia, muovia ja komposiittimateriaaleja. CNC-jyrsimellä voi valmistaa monimutkaisia ja tarkkoja osia, joita olisi vaikeampi tai mahdoton valmistaa manuaalisesti
Laserleikkuri on prototyyppi- ja valmistustyökalu, jota pääasiassa insinöörit, suunnittelijat ja taiteilijat käyttävät leikkaamaan ja syövyttämään litteitä materiaaleja. Laserleikkurit käyttävät ohutta, kohdistettua lasersädettä materiaalien lävistämiseen ja leikkaamiseen suunnittelijoiden määrittämien kuvioiden ja geometrioiden leikkaamiseksi.
Leikkauksen lisäksi laserleikkurit voivat myös rasteroida tai syövyttää kuvioita työkappaleille kuumentamalla työkappaleen pintaa, jolloin materiaalin pintakerros poltetaan pois ja muuttaa sen ulkonäköä siellä, missä rasteritoiminto suoritettiin. Laserleikkuria käytetään teollisessa mittakaavassa konepajoissa suurten materiaalien leikkaamiseen, laitteistoyritykset käyttävät niitä halpojen, nopeiden prototyyppien luomiseen, ja ne ovat työkaluja, joita valmistajat ja taiteilijat käyttävät itse tekemistyökaluna tuodakseen digitaalisia mallejaan fyysinen maailma. Laserleikkuri on eräänlainen CNC-kone (Computer Numerical Controlled), mikä tarkoittaa, että sitä ohjataan tietokoneen kautta.
Suunnittelija voi suunnitella jotain jonkinlaisella suunnitteluohjelmistolla ja lähettää sen sitten laserleikkuriin, joka leikkaa sen automaattisesti, vain napin painalluksella. Kun malli on lähetetty laserleikkuriin, kone leikkaa lasersäteen avulla leikkausalustalla olevaan materiaaliin tai etsaa siihen. Yleisiä laserleikkureita käytetään pääasiassa materiaalien, kuten puun, joidenkin muovien sekä paperin ja pahvin leikkaamiseen, vaikka on olemassa tehokkaampia laserleikkureita, jotka voivat leikata metallien ja paljon paksumpien materiaalien läpi.